Programma

 

Het actuele programmaoverzicht van Eureka vind je hier, op deze pagina.

 

Klik op de groene datumbutton om naar het Facebook-event te gaan. Middels het ticket-icoon ga je naar de ticketpagina.

Genoemde entreeprijzen zijn excl. servicekosten.

Goomah Music Nights:
Lewsberg

woensdag 30 maart 2022

deur open: 20:00  |  aanvang: 21:00  |  €12,-

thumbnail_LEWSBERG_3003_square.jpeg

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music nieuwe, intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op woensdag 30 maart Lewsberg!

Lewsberg

Dissonante gitaren met prachtige praatzang over zonderlinge momenten en onopvallende figuren. Enter: LEWSBERG. Voor fans van Velvet Underground, Parquet Courts, Nap Eyes en Jonathan Richman, maar dan lekker uit Rotterdam.

3voor12 schreef dit en daar sluiten we ons bij aan:

'Lewsberg is al een paar jaar een opvallende band in Nederland. Ze spelen robuuste, rafelige drie-akkoorden-rockliedjes zonder opsmuk. Van Vliet praat meer dan hij zingt, in het Engels met een onvervalst Rotterdams accent. En gitarist Michiel Klein is de stoorzender, die soms opeens een minutendurende solo kan geven die vooral bestaat uit onaangenaam piepende feedback.'

Het nieuwe album: "In Your Hands" is net uit en het is dus hoog tijd dat ze eindelijk eens voet aan de Zwolse wal zetten. Waar anders dan in onze mooie bovenzaal van Eureka.

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €12,- plus €1,- servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Goomah Music Nights:
Beachdog

zaterdag 9 april 2022

deur open: 20:00  |  aanvang: 21:00  |  €11,-

UITVERKOCHT

SOLD OUT

beachdog_nl_eureka_facebookheader.jpg

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music intieme  muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka, met op zaterag 11 december: Beachdog!

Terwijl de wereld in de fik stond heeft de grunge/hardcoreband Beachdog de afgelopen twee jaar liggen rijpen tot het tijd was, en die tijd is het nu. 

Eindelijk weer een nieuwe hárde rockband met genoeg toegankelijke songs om een groot publiek aan te spreken. Een publiek dat het vast wel gemist heeft om in bezwete zaaltjes met vrienden een vuist omhoog te steken en los te gaan, toch? Nou, je mag weer! Beachdog is hier!!

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €11,- plus €1,45 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Goomah Music Nights:
Kevn Kinney

donderdag 14 april 2022

deur open: 19:30  |  aanvang: 19:30  |  €12,50

KevnKinney.jpg

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op donderdag 14 april 2022 Kevn Kinney!

𝗞𝗘𝗩𝗡 𝗞𝗜𝗡𝗡𝗘𝗬
Kevn Kinney is een Amerikaanse singer-songwriter die verantwoordelijk was voor misschien wel het best bewaarde geheim uit de jaren negentig: het album ‘Macdougal Blues’. Daarnaast is Kinney de zanger van de alternatieve rock band Drivin’ N Cryin’ en heeft hij samenwerkingen met Peter Buck, (R.E.M.), Warren Haynes (Gov't Mule) en The Allman Brothers op zijn naam staan.

Deze avond is semi-seated.
 

Voorproefje:

 

Meer? Kijk dan op zijn YouTube channel!

Kaarten kosten €12,50 plus €1,50 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

 

Goomah Music Nights:
Tusky

zaterdag 7 mei 2022

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:00  |  €14,-

tusky_square_7mei.jpg
7/5

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op zaterdag 7 mei: Tusky!

TUSKY

Tusky werd geboren uit pure liefde tussen gitarist Alfred van Luttikhuizen, gitaar tech Sjors van Reeuwijk en drum tech Bas Allein Richir (alle drie afkomstig uit het John Coffey-team), aangevuld met bassist Justin Ghijsen, die later werd opgevolgd door John Coffey-gitarist op basgitaar Christoffer van Teijlingen.

 

In 2018 volgde debuutalbum ‘Rated Gnar’ op V2 Records, dat een hongerige en vurige band liet horen die sterk beïnvloed was door 90’s punkrock bands: fast & furious but yet very melodic & catchy. Een reeks clubshows en festivals volgde op o.a. Noorderslag, Zwarte Cross,MadNes, Jera on Air, Paaspop, Welcome to the Village en in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Litouwen.

 

Het vertrek van de twee John Coffey-mannen Alfred en Christoffer werd uitstekend opgevangen door het aantrekken van Vladimir Stevic en Quirin Wijgers van de bands Pene Corrida en All Doomed. Gewapend met een kersverse single-video in mei; een eigen online stripreeks, met een nieuw studio-album in de planning EN natuurlijk met shows zodra het weer kan, is Tusky klaar om de wereld te heroveren.

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €14,- plus €1,- servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

 

Goomah Music Nights:
The Visual & Josephine Odhil

vrijdag 13 mei

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:00  |  €12,-

josephine_square_musicnight.jpg

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music nieuwe, intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op vrijdag 13 mei The Visual en Josephine Adhil!
 

The Visual

Het alternatieve duo Anna & Timon ontmoetten elkaar aan de Conservatorium van Amsterdam. Samen vormen ze The Visual. Na het afstuderen groeien ze als duo verder vanuit het dromerige, donkere geluid waarmee de band hoge ogen gooide bij o.a. 3voor12 en het Britse NME. Opkomende langspeler ‘The Spirit Of Age’ klinkt grilliger en dynamischer, met sporadische uitspattingen die niet zouden misstaan op een plaat van Nick Cave of Wolf Alice. De sound laat evengoed meer warmte, sensualiteit en lichtheid binnen, wat je terughoort op de fonkelende eerste single ‘Waves’. 

 

Josephine Adhil

Josephine van Schaik speelde al eerder op festivals als Lowlands, Transmusicales en Into The Great Wide Open met haar voormalige band The Mysterons. Met haar nieuwe project Josephine Odhil creëert ze mysterieuze songs die je mee zullen nemen naar een wereld ver van hier. Haar eerste twee singles Fly On The Wall en Be Your Better Self geven alvast een voorproefje van wat je van haar kunt verwachten. Haar debuutalbum zal in het najaar van 2022 verschijnen.

Voorproefje The Visual:

 

Kaarten kosten €12,- plus €1,- servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Goomah Music Nights:
Stiff Richards

woensdag 13 juli

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €10,-

stif richards.jpg

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music nieuwe, intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op woensdag 13 juli STIFF RICHARDS!

Australische punkrockers komen Eureka op z’n kop zetten. Rauwe rock’ n roll, explosief en opwindend! Luister het zelf op hun te korte tweede LP ‘DIG’.

Voorproefjes:

Luister hier → www.stiffrichards.bandcamp.com/

 

.. of kijk (vanaf 2:45 min.):

 

Kaarten kosten €10,- plus €1,43 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.