Programma

 

Het actuele programmaoverzicht van Eureka vind je hier, op deze pagina.

 

Klik op de groene datumbutton om naar het Facebook-event te gaan. Middels het ticket-icoon ga je naar de ticketpagina.

Genoemde entreeprijzen zijn excl. servicekosten.

Goomah Music Nights:
PRONK

donderdag 7 juli

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:00  |  €15,-

facebookheader_pronk2022_eureka.jpg
7/7
ticket.png

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music intieme   muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op donderdag 7 juli PRONK! Ter ere van zijn nieuwe album Mayonaise, die medio juni uitkomt bij Excelsior Rec.

 

Na ‘partymusic for outsiders’ verwachten we eigenlijk ‘easylistening for insiders’, en dat is het ook wel geworden. Outsiders of insiders, het maakt eigenlijk geen zak uit want PRONK komt met een plaat die nergens rekening mee houdt, die geen businessplan of format kent. Een plaat die 100% uit graagte en R&Roll is ontstaan, eentje waarvan je zin krijgt in alles wat God verdomme verboden heeft.

 

Nou, zo’n plaat is het geworden, de boogiekelder leek dieper dan ooit en kent daar al helemaal geen regels. De liedjes komen zoals ze uit broekspijpen komen en zijn schaamteloos vanuit het onderbewuste op band geslingerd. Het resulteert in een pot oorspronkelijke r&roll die je laat meebleren als een bakvis. Als je tenminste tijd hebt gehad om naar lucht te happen want deze fuck-you plaat beukt je wild, knuffelt je warm en laat je head bangen zonder dat je er erg in hebt. De hooks en vette refreinen vliegen je om de oren, ze komen regelrecht vanuit de Sallandse jungle je kroeg, auto, feesttent of hart binnen.

 

Henk Jonkers drumt, Pronk bast jodelt en speelt gitaar, verse Tukker Sam Pols rost berig mee en Dion Legebeke blaft Pronk geregeld zijn mand in. Excelsior Recordings brengt ‘m uit want PRONK wil de kelder uit om die vette plaat te laten glimmen.

 

Sommige platen schreeuwen R&Roll, de schreeuw die we zo hard nodig hebben in hard times. Momenteel schreeuwt deze even het hardst, en hij is niet grijs te draaien. Oja, Pronk jodelt in z’n eigen taal, in het oer-Nederlandse Nedersaksische. Dat klinkt internationaler dan ABN, maar dat is slechts bijzaak. 

Pilsie?

 

 Live treedt hij op met de band PRONK, omdat het lekker klinkt. Een band met een vaste kern aangevuld met struikrovers uit de buurt.

Henk Jonkers drums

Erwin Wuite gitaar

Sam Pols gitaar/zang

Gerben Bielderman bas/zang

Dion Legebeke zang

Pronk zang/gitaar

 

Kaarten kosten €15,- plus €1 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Goomah Music Nights:
Stiff Richards

woensdag 13 juli

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €10,-

stif richards.jpg
ticket.png

Australische punkrockers komen Eureka op z’n kop zetten. Rauwe rock’ n roll, explosief en opwindend! Luister het zelf op hun te korte tweede LP ‘DIG’.

Goomah Music Nights

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music  intieme muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka.

Voorproefjes:

Luister hier → www.stiffrichards.bandcamp.com/

 

.. of kijk (vanaf 2:45 min.):

 

Kaarten kosten €10,- plus €1,43 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Goomah Music Nights:
Fire Horse

donderdag 15 september

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €10,-

FireHorse.jpg
ticket.png

Een nieuw Nederlandse heavy rocktrio, ontstaan in het donkerste uur van de rock & roll. Maar wél een met gezamenlijk bijna een halve eeuw ervaring in bands als Birth of Joy, Peter Pan Speedrock en Grenadeers: de all star rockband FIRE HORSE brengt eind april 2022 zijn nieuwe toepasselijk getitelde debuutalbum ‘Out Of The Ashes’ uit op het roemruchte Haarlemse platenlabel Suburban Records.

Fire Horse grijpt muzikaal terug naar zowel de '70's als de '90's en laveert volgens eigen zeggen tussen stevige power rock en post-grunge: van desert rock a la Masters Of Reality en Queens Of The Stone Age tot Stone Temple Pilots, Foo Fighters, Royal Blood of Wolfmother. Ofwel: een unieke twist op klassieke rock met een ongeremde improvisatiedrift.

Goomah Music Nights

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music  intieme muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka 

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €10,- plus €1,- servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Goomah Music Nights:
Lewsberg

woensdag   9 november

deur open: 20:00  |  aanvang: 21:00  |  €12,-

thumbnail_LEWSBERG_3003_square.jpeg
ticket.png

Dissonante gitaren met prachtige praatzang over zonderlinge momenten en onopvallende figuren. Enter: LEWSBERG. Voor fans van Velvet Underground, Parquet Courts, Nap Eyes en Jonathan Richman, maar dan lekker uit Rotterdam.

3voor12 schreef dit en daar sluiten we ons bij aan:

'Lewsberg is al een paar jaar een opvallende band in Nederland. Ze spelen robuuste, rafelige drie-akkoorden-rockliedjes zonder opsmuk. Van Vliet praat meer dan hij zingt, in het Engels met een onvervalst Rotterdams accent. En gitarist Michiel Klein is de stoorzender, die soms opeens een minutendurende solo kan geven die vooral bestaat uit onaangenaam piepende feedback.'

Het nieuwe album: "In Your Hands" is net uit en het is dus hoog tijd dat ze eindelijk eens voet aan de Zwolse wal zetten. Waar anders dan in onze mooie bovenzaal van Eureka.

Goomah Music Nights

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music  intieme muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka 

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €12,- plus €1,- servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

NB: Dit concert stond oorspronkelijk gepland voor 30 maart 2022, maar kon toen vanwege een corona-geval in de band niet doorgaan. Had je voor dat concert wel al tickets, dan heb je daarover bericht gehad.

Goomah Music Nights:
Hallo Venray

zaterdag 15 oktober

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €19,-

hallovenray.jpg
ticket.png

Hallo Venray bestaat 30 jaar en viert dat met een album dat feller en urgenter klinkt dan ooit tevoren. De titel van het album is Where Is The Funky Party? en
Hallo Venray geeft zelf het antwoord. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholiek tegelijk.

Het resultaat is werkelijk voortreffelijk of gewoon wat je mag verwachten van misschien wel de beste liveband van Nederland. Op zaterdag 15 oktober in Eureka, Zwolle.

Goomah Music Nights

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music  intieme muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka 

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €19,- plus €1,- servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.