Programma

 

Het nieuwe Eureka is in september 2019 van start gegaan. De geluidsset in de bovenzaal is geheel vernieuwd en nu van topniveau, er waait een frisse wind door het pand. Het actuele programmaoverzicht van Eureka vind je hier, op deze pagina.

 

Klik op de groene datumbutton om naar het Facebook-event te gaan. Middels het ticket-icoon ga je naar de ticketpagina. Genoemde entreeprijzen zijn excl. servicekosten.

goudsteeg21 presents:
woodhawk (CAN) + toy destroy

zaterdag 13 juni

deur open: 20:30  |  aanvang: 21:00  |  €10,-

Het is niet iedere dag dat je een band tegenkomt die zo verukkelijk klinkt tjokvol talent! Dit is een van die dagen, we presenteren.. Woodhawk! 

 

Bij dit drietal uit Calgary in Canada staat een stevig portie gitaar centraal. Na hun eerste EP in 2014 die onder een andere formatie uit kwam en duizenden kilometers gereden te hebben kwamen ze in 2017 met hun eerste echte album "Beyond The Sun"Als gevolg een melodisch en gevarieërd album met een science fiction thema met herkenbare riffs.

 

Gevestigd als desert rock band met veel potentie om hoge ogen te werpen besloot de band voor het volgend album het roer toch om te gooien en stappen ze uit de fantasiewereld en op zoek naar authenticiteit en zelfontdekking.

 

Als resultaat kwam in 2019 het album "Violent Nature" uit, elegante songs en pulserende akkoorden. Woodhawk zit midden in de volgende fase in hun evolutie en met een tour door Europa doen ze als een van hun laatste shows Zwolle aan!

 

Voor liefhebbers van: Elder, King Buffalo

 

TOY DESTROY (NL)

 

Voordat Woodhawk aftrapt hebben we nog een opwarmer in de vorm van de Zwolse band Toy Destroy. Drie jonge muzikanten -van 17 jaar- die al op zeer jeugdige leeftijd aan de slag gingen met scheurende gitaren, zware versterkers, grommende bas en beukende drums! Geboren voor de harde muziekscene met krachtige gitaarriffs, melodische overgangen en onverwachte snoeiharde breaks creëren een dreigende sfeer waarin je van alles kan overkomen.De band speelt naast eigen werk zware covers waarmee zowel publiek als muzikanten helemaal los kunnen gaan. Zo is het niet ongebruikelijk dat er nummers voorbij komen van Pantera, Slayer, Annihilator en Testament. Rad mad headbanging trash metal!

Kaarten kosten €10,-  en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

goomah music nights:
stiff richards + Paracetamøl

woensdag 15 juli

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €12,50

TOUR IS GEANNULEERD!

Nieuwe datum in 2021 volgt

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music nieuwe, intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op woensdag 15 juli STIFF RICHARDS!

Australische punkrockers komen Eureka op z’n kop zetten. Rauwe rock’ n roll, explosief en opwindend! Luister het zelf op hun te korte tweede LP ‘DIG’.

Voorproefjes:

Luister hier → www.stiffrichards.bandcamp.com/

 

.. of kijk (vanaf 2:45 min.):

 

De support bij de show van STIFF RICHARDS wordt de Arnhemse punkrockband 

Paracetamøl!

Kaarten kosten €10,- plus €1,43 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

goomah music nights:
wies

zaterdag 3 oktober

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €9,-

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music nieuwe, intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op zaterdag 3 oktober WIES!

𝗪𝗜𝗘𝗦
De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys.Ondanks dat de band pas zo’n anderhalf jaar bestaat, werd er al gespeeld in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg en wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018 en Grote Prijs van Nederland 2019. Je kunt WIES ook kennen van de twee hits: ‘Radiostilte’ en ‘Soms Is Het Te Laat’. 3 oktober in de bovenzaal van Eureka!

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €9,- plus €1,39 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

goomah music nights:
Kevn Kinney

donderdag 7 januari 2021

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €12,50

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music nieuwe, intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op donderdag 7 januari Kevn Kinney!

𝗞𝗘𝗩𝗡 𝗞𝗜𝗡𝗡𝗘𝗬

Kevn Kinney is een Amerikaanse singer-songwriter die verantwoordelijk was voor misschien wel het best bewaarde geheim uit de jaren negentig: het album ‘Macdougal Blues’. Daarnaast is Kinney de zanger van de alternatieve rock band Drivin’ N Cryin’ en heeft hij samenwerkingen met Peter Buck, (R.E.M.), Warren Haynes (Gov't Mule) en The Allman Brothers op zijn naam staan.

Deze avond is semi-seated.
Eindtijd onder voorbehoud.

 

Kaarten kosten €12,50,- plus €1,50 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Goomah music night:
de niemanders

zaterdag 9 april 2021

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €7,00

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music nieuwe, intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op zaterdag 9 april 2021 De Niemanders!

𝗗𝗘 𝗡𝗜𝗘𝗠𝗔𝗡𝗗𝗘𝗥𝗦 - 𝗚𝗢𝗢𝗠𝗔𝗛 𝗠𝗨𝗦𝗜𝗖 𝗡𝗜𝗚𝗛𝗧

Vrijdag 9 april kan je helemaal losgaan op het album van De Niemanders in hun liveshow met vijfkoppige band. Het wordt een show waarin verhalen uit de Nederlandse gevangenissen de rode draad vormen en de muziek van snelle (punk)rock naar swingende afrobeat en rootsy psychedelica stuitert.

De Volkskrant gaf het album 4 van de 5 sterren in hun recensie, aanrader!

Voorproefje:

 

Meer? Kijk dan op hun YouTube channel!

Tickets kosten €7 excl. servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

 

© Eureka 2017, wijzigingen voorbehouden