top of page

Programma

Het actuele programmaoverzicht van Eureka vind je hier, op deze pagina.

 

Klik op de groene datumbutton om naar het Facebook-event te gaan. Middels het ticket-icoon ga je naar de ticketpagina.

Genoemde entreeprijzen zijn excl. servicekosten.

Goomah Music Night:
Daryll-Ann  (try-out)

donderdag 12 september 2024

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €25,-

daryllann_eureka_square.jpg
ticket.png

Daryll-Ann, één van de meest gerenommeerde Nederlandse gitaarbands uit de jaren negentig, maakt een comeback met een reünietour in de originele formatie. Elk album van Daryll-Ann geldt als een mijlpaal in de Nederlandse popmuziek, met als hoogtepunten Weeps (1996) en Trailer Tales (2002). De door frontmannen Jelle Paulusma en Anne Soldaat geschreven beatlesque nummers met prachtige zangharmonieën hebben een blijvende indruk achtergelaten op een hele generatie. In 2004, kort na de uitgave van hun album Don’t Stop, besloot de band onverwachts te stoppen – een plotseling einde aan hun muzikale reis. Verwacht vanavond een scala aan klassiekers en misschien zelfs wat nieuw materiaal!

Kaarten kosten €25,- plus €1,- servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Goomah Music Night:
VanWyck

vrijdag 11 oktober 2024

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €20,-

vanwyck.jpg
ticket.png

Met haar bedwelmende alt-folk songs, variërend van breekbaar en intiem tot donker rockend en krachtig, heeft VanWyck wereldwijd bewondering gewekt. Op 27 september 2024 verschijnt haar nieuwe album, “Dust Chaser”. Dit album markeert een nieuwe stap in haar muzikale reis, waarbij VanWyck haar genre oprekt met invloeden variërend van desert rock, blues, dance tot psychedelica. Haar rake teksten en stem die recht tot het hart spreekt, dienen als een standvastig baken in deze grensverleggende creatie.

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €20,- plus €1,- servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Goomah Music Night:
Daniel Romano's Outfit

dinsdag 22 oktober 2024

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €20,-

DR and the Outfit 2024 Promos22.jpg
ticket.png

Daniel Romano's Outfit is een Canadese indierockband gehuld in mysterie en bekend om hun intensieve liveoptredens. De band, die een reputatie heeft opgebouwd als een powerhouse supergroup, wordt geleid door Daniel Romano en bestaat uit Carson McHone, Tommy Major, Ian Ski Romano en sound engineer Kenneth Roy Meehan.

 

Ze hebben opgetreden op veel grote muziekfestivals, waaronder Bonnaroo, Azkena Rock Fest, End of the Road en Roskilde Festival. In 2020 ging de band een samenwerking aan met Tool-drummer Danny Carey op het long form album "Forever Love's Fool", het jaar daarop zetten ze de rock 'n roll vibe door op 'Cobra Poems'. In 2022 veranderde de sound wat en brachten ze het ambitieuze 'La Luna' uit, waarop ze hun muzikaliteit konden showcasen in meer atmosferische en emotionele tonen.

Dus wie zal het zeggen wat vanavond brengt?... Wat we wel weten is dit: ze zullen zeker níet teleurstellen.

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €20,- plus €1,- servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Goomah Music Night:
Porcelain id

vrijdag 25 oktober 2024

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:30  |  €16,-

PorcelainID.jpg
ticket.png

Singer-songwriter Porcelain id toont zich op diens debuut meteen als een voorvechter van authenticiteit, met gedurfde keuzes en een indrukwekkende stem. De in Rwanda geboren twintiger Hubert Tuyishime (zij/hen) groeide op in een klein Belgisch dorp. Hier begon op jonge leeftijd een reis in de wereld van muziek, gedreven door volharding. Op hun eerste nieuwe single 'Man Down!' begeleidt een grimmige Pid de dreigend pompeuze blazers richting een bezielde, door elektronica geteisterde Frankenstein-popuitbarsting.

 

De tweede single 'Adam Coming Home' is stilistische camouflage, naadloos puttend uit zowel klassieke barfly crooners als moderne experimentele elektronica. Hun debuutalbum BIBI:1, , geproduceerd door Youniss Ahamad, kwam uit in februari '24. 3voor12: "Met BIBI:1 bracht de Belgisch-Rwandese singer-songwriter afgelopen februari een persoonlijke, eigenzinnige debuutplaat uit, waarop hen Bon Iver, Nick Cave en Kanye West verenigt, en reflecteert op een hele moeilijke fase." Het artikel van 3voor12 over het debuut van Porcelain id vind je hier.

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €16,- plus €1,- servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

bottom of page