Programma

 

Het actuele programmaoverzicht van Eureka vind je hier, op deze pagina.

 

Klik op de groene datumbutton om naar het Facebook-event te gaan. Middels het ticket-icoon ga je naar de ticketpagina.

Genoemde entreeprijzen zijn excl. servicekosten.

ONLINE - De Nieuwe Keuken: 
vrijdagmiddag borrel, live stream

Iedere laatste vrijdag vd maand 

Begin: 15:00 |  Einde: 22:00  |  €-

WhatsApp%20Image%202020-10-02%20at%2000.

Vanuit onze thuisbasis De Nieuwe Keuken zijn wij weer 0nline en mogen wij nu gasten ontvangen tot 22.00 uur! Kom lekker borrelen met een hapje en wij verzorgen de tunes!  Reserveer je tafeltje (4 personen voor nu) via De Nieuwe Keuken en doe je #vrijmibo aan het Assendorperplein!

online

De livestream is van 15.00 uur tot 22.00 uur via Twitch te volgen:


 https://www.twitch.tv/thesoulclap

 

Tunes: Special guest ?? & residents @omefunk & @e_stars_insta 
Locatie: @DeNieuweKeukenZwolle  @Eurekazwolle
Livestream techniek: @SandersSoundRecording

OFFLINE x DNK 

zaterdag 25 september

Begin: 20:00 |  Einde: 00:00  |  €5,- of €17,50

dnk.jpg

Kom de 25ste samen met ons de DNK dansvloer opnieuw inwijden! 
Verwacht vier uur dansvertier & feelgood music to the max met Donny The (Soulclap). 

 

Zin om te dansen maar niet om te koken?
Tussen 18:00 en 20:00 uur serveert Bas een (vega) twee-gangen diner met een slok bijpassende wijn. 

Voorverkoop: 

Dansticket (van 20.00 - 00.00 uur) is € 5  (incl. 1e drankje en garderobe) 

Diner & Dans ticket (van 18.00 - 00.00 uur) is  € 17.50 (incl. (vega) twee-gangen diner  (hoofdgerecht en toetje) met een slok bijpassende wijn)

Come 'n dance with us, voetjes van de vloer!!

Goomah Music Nights:
Magnetic Spacemen 
(album releaseshow!)

vrijdag 1 oktober 2021

deur open: 20:00  |  aanvang: 21:15  |  €11,-

sold_out.png
Magnetic Spacemen_.jpg

''Heb jij ook zo'n verschrikkelijke last van die huidhonger?! Nou, wij ook! En daar hebben we wel wat voor! Vrijdag 1 oktober: ALBUM RELEASEPARTY in Eureka Zwolle om jullie allen te genezen. Bloed, zweet en tranen, zoals ome Hazes wijselijk zong, zullen in de rondte vliegen als het vet van een lekkerbek drijvend in het sissende sop!''

Het nieuwe Magnetic Spacemen album werd opgenomen in een leegstaande club in Den Haag aan het begin van de eerste lockdown in maart 2020. Alles werd op analoge tape geslingerd door bassist Redmer Kamsma. De spanning rondom de pandemie, de angst, de illegale sfeer van rondhangen, de onbezorgdheid die bij het vuilnis kon en onzekerheid over de toekomst geven de plaat een extra urgente trap onder zijn kont na.

De mens wil weer los en Magnetic Spacemen gaat je daar dit najaar mee helpen! Een mix van gruizige garagerock, melodische surfy post-punk en hints naar 60’s beat. Een flinke bak met energie en chaotische gekte om je aan over te geven. Voor liefhebbers van Oh Sees, FIDLAR, Pixies, Meatbodies en Together PANGEA.

Magnetic Spacemen speelde eerder al als support van FIDLAR in Amsterdam en Berlijn en tourde twee keer de UK rond met VANT.

Het nieuwe album verschijnt eind september 2021 via Goomah Music. 

 

Kaarten kosten €11,- plus €1,45 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Let op! Dit is een regulier staand concert dus zonder 1.5 meter maatregel. Je kan dit evenement alleen bezoeken als je in het bezit bent van een geldige ticket i.c.m. een volledig vaccinatiebewijs óf een aantoonbare negatieve test die is afgenomen via testenvoortoegang.nl Helaas kunnen we maar 75% van de reguliere capaciteit van het pand hanteren.

Worden de maatregelen tussen nu en de aanvang van het concert door de overheid gewijzigd dan houden wij ons aan de dan geldende maatregelen.

Goomah Music Nights:
Jan Rot - OK Boomer

zondag 10 oktober 2021

deur open: 19:00  |  aanvang: 19:30  |  €20,-

10/10

Maak je op voor een een intieme, semi-seated show. In OK BOOMER gaat zanger en meesterverteller Jan Rot (1957) terug naar de jaren zestig. Hij koos voor elk jaar zijn favoriete lied en met topgitarist Laszlo Versteeg (1992) naast hem komen dan uiteraard Beatles, Stones, Who en Kinks voorbij, maar ook hits die je bijna was vergeten, naast een paar fijne eigen nummers. 

En daarnaast zijn er de herinneringen, de weetjes en de verhalen. Met vertedering kijkt Jan terug op zijn peutertijd in Arnhem, zijn jaren in Indonesië als kind in een zendingsgezin, het verlof in 1967 waarin hij popmuziek ontdekte, en besloot: ik word later zanger. 

Dat kwam uit, en nu is hij inmiddels de zestig gepasseerd, in het besef dat de tijd nu sneller gaat dan jij. Maar is dat erg? Hoe houd je zowel het jongetje in jezelf levend als dat je meegaat in de tijd? Ook dat hoort u in OK Boomer!

Zorg dat je dit concert niet mist.. Er is een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €20,- plus servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Let op! Dit is een regulier (semi) staand concert dus zonder 1.5 meter maatregel. Je kan dit evenement alleen bezoeken als je in het bezit bent van een geldige ticket i.c.m. een volledig vaccinatiebewijs óf een aantoonbare negatieve test die is afgenomen via testenvoortoegang.nlHelaas kunnen we maar 75% van de reguliere capaciteit van het pand hanteren.

 

Worden de maatregelen tussen nu en de aanvang van het concert door de overheid gewijzigd dan houden wij ons aan de dan geldende maatregelen.

Goomah Music Nights:
Bull (UK) & Langkamer (UK)

donderdag 14 oktober 2021

deur open: 19:00  |  aanvang: 20:00  |  €12,50

Onze zomer soundtrack staat op een cassette. We draaien ons vakantiebandje grijs met twee bands uit de UK.  

 

Op kant A nemen we het slacker album van BULL – “Discover Effortless Living” op. Een album vol met indieparels die we niet meer gehoord hebben sinds Pavement zijn laatste goede plaat afleverde, of, oké, sinds Pete & The Pirates hun zwanezang de wereld in slingerde. Bull is een kwartet uit York in Engeland dat zijn album opnam met Pavement's vaste livemixer Remko Schouten. Wij gaan ons alvast de hele zomer verkneukelen op de camping en meezingen met alle koortjes!

Op Kant B van ons vakantiebandje nemen we het debuutalbum van LANGKAMER op. Opgenomen in een kelder tijdens een hittegolf in Bristol. Als je goed luistert hoor je de hitte door de muren naar binnen sijpelen en zich mixen met de fijne breezy tunes van dit geweldige debuut. Alsof The Band een joint rookt met Whitney. Een album vol met toekomstige classics.

 

Twee van de beste indiebands die Engeland te bieden heeft op dit moment gewoon op het podium van ons prachtige Eureka pand. Twee keer jaarlijstjes materiaal. Zorg dat je dit niet mist!

 

Kaarten kosten €12,50 plus €1,50 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Let op! Dit is een regulier staand concert dus zonder 1.5 meter maatregel. Je kan dit evenement alleen bezoeken als je in het bezit bent van een geldige ticket i.c.m. een volledig vaccinatiebewijs óf een aantoonbare negatieve test die is afgenomen via testenvoortoegang.nl  Helaas kunnen we maar 75% van de reguliere capaciteit van het pand hanteren.

 

Worden de maatregelen tussen nu en de aanvang van het concert door de overheid gewijzigd dan houden wij ons aan de dan geldende maatregelen.

Goomah Music Nights:
Ben Caplan

zondag 24 oktober 2021

deur open: 15:00  |  aanvang: 16:00  |  €15,-

sold_out.png
BenCaplan.jpg

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music intieme  muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka, met op zondag 24 oktober: Ben Caplan!

𝗕𝗘𝗡 𝗖𝗔𝗣𝗟𝗔𝗡
We zijn erg blij met de komt van deze zwaar bebaarde Canadees. Hij speelde al menig club in Nederland plat, maar ook festivals als Into The Great Wide Open. Vanmiddag speelt hij in zijn eentje onze bovenzaal stil met zijn mix van folk en klezmer. Absolute aanrader.

Let op! Dit is een middagshow.

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €15,- plus €1,56 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Let op! Dit is een regulier staand concert dus zonder 1.5 meter maatregel. Je kan dit evenement alleen bezoeken als je in het bezit bent van een geldige ticket i.c.m. een volledig vaccinatiebewijs óf een aantoonbare negatieve test die is afgenomen via testenvoortoegang.nl Helaas kunnen we maar 75% van de reguliere capaciteit van het pand hanteren.

 

Worden de maatregelen tussen nu en de aanvang van het concert door de overheid gewijzigd dan houden wij ons aan de dan geldende maatregelen.

CLAW BOYS CLAW:
The Stone Trembles

vrijdag 29 oktober 2021

zaterdag 30 oktober 2021

deur open: 20:00  |  aanvang: 21:00  |  €20,-

sold_out.png
Claw boys claw GMN.jpg

Op 29 & 30 oktober komt de Amsterdamse rockband CLAW BOYS CLAW voor twee  shows naar Eureka! Beperkt aantal tickets, wees er snel bij! Koop je tickets via de ticketknoppen in dit tekstvak of via de website van Goomah Music.

 

Na een vlammende start, lang geleden in een andere eeuw, heeft Claw Boys Claw de afgelopen jaren duidelijk gemaakt dat het maar niet wil lukken om bezadigd te raken. Ook is al sinds het begin is het duidelijk dat de band niet binnen een bepaalde stijl past.

 

Outsiders zijn het, die jongens van Claw Boys Claw. Ze lappen muzikale wetten aan hun laars en overstijgen genres door te weigeren zich te conformeren aan de regels die erbij horen. Sterker nog, ze spelen er dwars doorheen. Luister maar naar de nieuwe single The Stone Trembles. John, Peter, Marcus en Jeroen laten hierop horen dat ze niet alleen tot hun recht komen als beste Nederlandse liveband, maar het vuur dat in ze raast ook in de studio weten vast te leggen. Je hoort dat Claw Boys Claw in de huidige en langst bestaande bezetting steeds hechter is geworden. En… frontman Peter te Bos zingt beter dan ooit.

 

The Stone Trembles is de eerste single die uitkomt via Excelsior Recordings en zal zeker niet de laatste zijn. Meer muziek volgt en in het najaar verschijnt er een album. Daarna gaat de band doen wat ze al bijna veertig jaar als allerbeste doen: optreden.

 

Claw Boys Claw maakt al jarenlang een afwisselende mix van rauwe, vuige, lyrische en psychedelische rock. Peter te Bos en John Cameron vormen sinds 1983 de spil van de band. Jeroen Kleijn en bassist Marcus Bruystens maken de bezetting compleet.

 

Luister de nieuwe single

The Stone Trembles

hier >>

The Stone Trembles single

Kaarten kosten €20,- plus €1,71 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknoppen in dit tekstvak.

Let op! Dit is een regulier staand concert dus zonder 1.5 meter maatregel. Je kan dit evenement alleen bezoeken als je in het bezit bent van een geldige ticket i.c.m. een volledig vaccinatiebewijs óf een aantoonbare negatieve test die is afgenomen via testenvoortoegang.nl Helaas kunnen we maar 75% van de reguliere capaciteit van het pand hanteren.

 

Worden de maatregelen tussen nu en de aanvang van het concert door de overheid gewijzigd dan houden wij ons aan de dan geldende maatregelen.

Goomah Music Nights:
WIES

zaterdag 6 november 2021

deur open: 19:30  |  aanvang: 20:00  |  €11,-

sold_out.png
WIES-6noveureka-square.jpg

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music nieuwe, intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op zaterdag 27 maart WIES!

𝗪𝗜𝗘𝗦
De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys.Ondanks dat de band pas zo’n anderhalf jaar bestaat, werd er al gespeeld in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg en wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018 en Grote Prijs van Nederland 2019. Je kunt WIES ook kennen van de twee hits: ‘Radiostilte’ en ‘Soms Is Het Te Laat’. 

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €11,- plus €1,45 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

Goomah Music Nights:
The Ghost of Paul Revere

zondag 7 november 2021

deur open: 15:00  |  aanvang: 16:00  |  €15,-

ghostpaulbevere-facebookheader.jpg
7/11

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music intieme  muziekavonden (of in dit geval: -middag) in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka, met op zondag 7 november: The Ghost of Paul Revere!

THE GHOST OF PAUL REVERE
"Not quite bluegrass, not quite country, not quite rock ‘n’ roll, but kind of all three combined​,” is in een notendop de omschrijving van de Amerikaanse media voor deze veelzijdige band uit Maine (USA). Sinds de oprichting in 2011 heeft The Ghost of Paul Revere drie full-length albums uitgebracht, in 2014, 2017 en 2020. De derde, Good At Losing Everything​, presenteren ze je graag vanmiddag, in onze intieme bovenzaal.

Voorproefje:

 

Kaarten kosten €15,- plus €1,56 servicekosten en zijn beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.

2022

Goomah Music Nights:
Kevn Kinney

donderdag 14 april 2022

deur open: 19:30  |  aanvang: 19:30  |  €nnb

KevnKinney.jpg

Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka met op donderdag 14 april 2022 Kevn Kinney!

𝗞𝗘𝗩𝗡 𝗞𝗜𝗡𝗡𝗘𝗬
Kevn Kinney is een Amerikaanse singer-songwriter die verantwoordelijk was voor misschien wel het best bewaarde geheim uit de jaren negentig: het album ‘Macdougal Blues’. Daarnaast is Kinney de zanger van de alternatieve rock band Drivin’ N Cryin’ en heeft hij samenwerkingen met Peter Buck, (R.E.M.), Warren Haynes (Gov't Mule) en The Allman Brothers op zijn naam staan.

Deze avond is semi-seated.
 

Voorproefje:

 

Meer? Kijk dan op zijn YouTube channel!

Tickets zijn vanaf 12 augustus 2021 beschikbaar via de ticketknop in dit tekstvak.