top of page

Ateliers

 

Eureka beschikt over 4 ateliers. Op deze pagina vind je een overzicht van de actuele atelierhouders.

Rudy Simon

Rudy Simon zit in het atelier boven het eetcafé, zichtbaar vanaf het Assendorperplein. Hij is onafhankelijk kunstenaar en docent. In 2008 studeerde hij af aan de ArtEZ kunstacademie. Het werk dat hij maakt is divers en bestaat uit tekeningen, schilderijen, collages, boeken, sculpturen, installaties, film en animatie..

Meer informatie en voorbeelden van zijn werk vind je hier: http://www.rudysimon.nl/.

René Eijsink

René Eijsink is regisseur, journalist, programmamaker, camjo, coach en kunstenaar.

Hij produceert tv-programma's, reportages, bedrijfsfilms, video-presentaties, documentaires en (video-)kunst.

"Ik maak een uniek (audio)visueel product op basis van uw input en mijn creativiteit, ervaring en vakmanschap. Ik coach daarnaast personen, bedrijven en instellingen om hun boodschap, imago en/of idee optimaal in beeld te brengen."

Meer informatie en voorbeelden van zijn werk vind je hier: http://reneeijsink.nl.

fba5a3230c406597f9638f29fac16976-768x512.jpg
dsc_6476-1024x682.jpg
Silas Neumann

Silas Neumann maakt voorstellingen, installaties, podcasts of interventies en is hierbij telkens opnieuw op zoek naar vormen die passen bij het verhaal. Hij houdt ervan om zijn eigen onderzoek op een transparante manier met het publiek te delen en ze zo onderdeel ervan te maken. Zo kan het onderzoek of de documentatie van het onderzoek tegelijk ook het product zijn.

Waar kunnen we je van kennen?
'In het afgelopen jaar heb ik i.s.m. Werkplaats Zwolse Theaters het driedelige project “Heimat Neuhof” gemaakt. Een podcast, een documentair verslag en een installatie over de Vlucht van mijn grootmoeder aan het einde van de Tweede Wereldoorlog vanuit het huidige Polen naar Dutisland. Eerder heb ik voor het Stadsfestival de boomhut “Heem” gemaakt en voorstellingen over de wijk Kamperpoort en het voormalig landje Moresnet.
Samen met mijn compagnon Joeso Peters heb ik ook nog een jeugdtheatergezelschap waarmee we in de afgelopen jaren de voorstellingen “Werktuig” en “Atuk” gemaakt hebben."

Meer info over Silas Neumann en zijn werk vind je op zijn website:  

https://silasneumann.nl/

 

Heimat Neuhof - Panorama

carlijnhartlief-poppunt-mvdm-320x320.jpg
lichtjeswandeling-1024x683.jpg
Carlijn Hartlief

Carlijn Hartlief organiseert vanuit HARTLIEF allerlei toffe evenementen en festivals.

"Ik word ingehuurd door festivalorganisaties of organisaties die een jaar lang toe werken naar verschillende evenementen. Ik organiseer dan het evenement of produceer een gedeelte van het evenement, waarbij de nadruk ligt op informatie verzamelen, dit naar de juiste mensen communiceren en dat alles bij elkaar brengen in een volledig draaiboek. Ook organiseer ik eigen evenementen zoals een ‘Lichtjeswandeling’, Internationale Vrouwendag in Assendorp (wijk in Zwolle) en een Vliegerfeest. Dit doe ik voornamelijk omdat ik het zelf toffe evenementen vind en om Zwolle een stukje mooier te maken. Gelukkig zijn er veel gelijkgestemden waardoor deze evenementen erg tof zijn om te organiseren voor de stad!

 

Mijn opdrachtgevers zijn voornamelijk culturele en maatschappelijke ondernemers. Zij zitten door het hele land heen. Mijn hart ligt in de culturele/maatschappelijke sector, daar ben ik ook veel in mijn vrije tijd te vinden. Ik vind het ook prachtig om af en toe in een nieuwe sector te werken om mijzelf scherp te houden en nieuwe dingen te leren."

 

Screenshot 2022-10-03 12.12.14.png
lichtjeswandeling-1024x683.jpg

Lichtjeswandeling 2019, door landschapspark Het Engelse Werk

bottom of page